Ontwikkelen in en op het werk: heilige graal of loden last? OOK EEN WICKED PROBLEM

We willen de kracht van het Forzes netwerk benutten om dit wicked problem bij kop te vatten. We nodigen je van harte uit om te komen co-creëren op onze Open Netwerkbijeenkomst van donderdag 21 maart 2019.

Doelbewust ontwikkelen in organisaties verplaatst zich naar de werkplek.
Daar concurreert het ontwikkelen in en het werk met de dagelijkse operatie. De praktijk is dan gelukkig wel om de hoek, maar ook héél dominant. De werkdruk is onverminderd hoog en iedereen werkt zich een slag in de rondte. Het reguliere werk komt al niet af en dan komt de ontwikkeling van medewerkers er nog eens bij. De weg naar de hel blijk geplaveid met goede voornemens… :idee een 9, uitvoering een 4. Hoe krijg je dat leren en reflecteren in en op het werk nu in de rugzak van medewerkers, zonder dat het als een loden last wordt ervaren?

Wat speelt er nu echt binnen dat ontwikkelen?
Ideeën genoeg en te weinig doe-kracht op groei en ontwikkeling… Is het een kwestie van discipline? Of van vaardigheden? Zijn we verslaafd aan de dynamiek van hard werken? Wint urgent het nu altijd eenmaal altijd van belangrijk? Of is het helemaal niet zo belangrijk, dat ontwikkelen, en zijn we aan het luchtfietsen? Kortom, wat is er aan de hand? In het eerste deel van de bijeenkomst proberen we met interactieve werkvormen samen een beeld te vormen van het probleem.

Oplossingsrichtingen verkennen
In het tweede deel delen we oplossingsideeën. Hoe pakt de zorg het aan? Wat kunnen we leren van de financiële sector? Waar leggen diverse overheden accenten? Gaat technologie ons helpen of moeten we het zoeken in gedrag en rolopvatting. Welke rol spelen kosten en bate? Kortom: wat kunnen wij als netwerk aan werkzame ingrediënten op tafel krijgen?

Opbrengst
Het resultaat dat we voor ons zien is een waaier van praktische ideeën en praktijkervaringen waar eenieder uit kan kiezen. Deze waaier vormen we om tot een infographic die we na de bijeenkomst met je delen.

Netwerken
We sluiten de avond af met een ‘walking dinner’ zodat ieder gelegenheid heeft nader of hernieuwd met elkaar kennis te maken en om met elkaar van gedachten te wisselen. Om ongeveer 20.00 uur ronden we af en gaan, verrijkt met nieuwe inzichten en contacten huiswaarts.

De investering voor deze bijeenkomst bedraagt € 95,- (excl. BTW en administratiekosten).
Inschrijven kan tot 5 maart. Ken je iemand die mogelijk ook geïnteresseerd is in deelname? Deel dan dit bericht. Kun je zelf niet, dan ontmoeten we je graag op een volgende bijeenkomst.

Hartelijke groet,
Onno Borkes, Erica Gasseling, Frank Goijarts, Sander Kamp, Evert Pruis, Jolanda Weiland, Jacco Westerbeek, Gerline Douwes, Frank Mekel en Martin Wiersma